Thursday, May 28, 2009

Πολιτική αυτοκτονία Καραμανλή....

Δείτε το στο http://paideia-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_1013.html

Μόνο ως πολιτική αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηρισθεί η επιλογή της κ. Μαριέτας Γιαννάκου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτιού της Ν.Δ.

Αν και δεν ασχολούμαστε συχνά με πολιτικά θέματα δε μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός, αφού η κ Γιαννάκου ως υπουργός Παιδείας αναστάτωσε όλη την Ελλάδα με το γνωστό βιβλίο ιστορίας της κ. Ρεπούση το οποίο υποστήριξε με σθένος. Το αποτέλεσμα είναι σε όλους γνωστό, αφού το βιβλίο αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις του κόσμου και η κ. Γιαννάκου, όπως και ο κ. Καλός υφυπουργός Παιδείας, τιμωρήθηκαν από τη βάση της Ν.Δ. η οποία τους καταψήφισε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Παρ' όλα αυτά το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προπαγάνδας από τα ΜΜΕ (αλλά και από blogs) που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η κ Γιαννάκου είναι η πλέον κατάλληλη για να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.. Ακούσαμε και διαβάσαμε ότι κάτι τέτοιο το απαιτεί σχεδόν και η λαϊκή βάση του κόμματος (η ίδια λαϊκή βάση που την καταψήφισε πριν δύο χρόνια).

Έτσι σήμερα είδαμε έναν παραπαίοντα πρωθυπουργό να μας λέει ότι σχεδόν παρακάλεσε την κ. Γιαννάκου για να δεχθεί να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές... Πόση νοημοσύνη άραγε χρειάζεται για να κάνει κανείς μια τέτοια κίνηση; Σε αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση ταλανίζεται από χίλια δυο προβλήματα, αυτή η ενέργεια του κ. Καραμανλή είναι το τελικό χτύπημα.

Μένει μόνο να δούμε με πόση διαφορά θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς πιστεύουμε ότι πλέον η διαφορά θα ξεπεράσει τις 5 μονάδες.