Thursday, May 28, 2009

Περί ΟΑΕΔ. Απάντηση στην κα Κοτρίκλα από συντάκτη του paideia-gr

Δείτε το στο http://paideia-gr.blogspot.com/2009/05/paideia-gr_08.html

Ποια είναι η κ. Κοτρίκλα; Είναι φιλόλογος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ για την αναγνώριση της Προϋπηρεσίας και από τους βασικούς υποστηρικτές του κατάπτυστου σχεδίου νόμου για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των καθηγητών του ΟΑΕΔ ως κριτήριο για διορισμό στο δημόσιο.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές από το blog μας ότι η επιλογή των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ γίνεται με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο (δεν ελέγχεται καθόλου από το ΥΠΕΠΘ). Είναι γνωστό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα το βόλεμα που γίνεται εκεί. Η "πρόεδρος" κ. Κοτρίκλα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που κινείται παρασκηνιακά για να διοριστεί στο δημόσιο. Έχει πολλά χρόνια προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ και δύο χρόνια στη Σιβιτανίδειο (εντελώς τυχαία)... Εμείς τολμήσαμε να καυτηριάσουμε το σχέδιο νόμου και την ΟΛΜΕ που το υποστηρίζει. Τολμήσαμε επίσης να αναρτήσουμε σχόλιο αναγνώστη που την κατηγορεί ότι δουλεύει στη Σιβιτανίδειο. Γι αυτό το λόγο δεχθήκαμε την επίθεσή της (δείτε τα άρθα της εδώ και εδώ.)

Εμείς δεν κατηγορήσαμε κανένα. Διαβάσαμε όμως την "απάντησή σας" και δεν είδαμε πουθενά να αρνείστε την κατηγορία του αναγνώστη. Αντιθέτως στο blog σας αναφέρετε ευθέως ότι εργάζεστε για δεύτερη χρονιά στη Σιβιτανίδειο και ότι έχετε πολλά χρόνια προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ. Αντιγράφω από το blog σας:

"έχω την τύχη ( η οποία έχει προκαλέσει πολλά ζηλόφθονα και κακεντρεχή σχόλια και την εκτόξευση ατελείωτης λάσπης εναντίον μου), να εργάζομαι για δεύτερη χρονιά ως αναπληρώτρια φιλόλογος στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων."
και "έχοντας ως προσωπικό μου καταρχήν στόχο, να μην χαρίσω στον ΟΑΕΔ και στο ΥΠΕΠΘ τα 12 χρόνια που ταλαιπωρήθηκα!"

Μα για ποια τύχη μιλάτε; Δεν ντρέπεστε λίγο; Νομίζετε ότι μιλάτε με ηλίθιους που δεν ξέρουν τι συμβαίνει στη Σιβιτανίδειο Σχολή Βυσμάτων και Ημετέρων;;;;;; Είναι ξεκάθαρο ότι είστε βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στο σύστημα της λαμογιάς και γι αυτό την υπηρετείτε!

Η όλη στάση σας στο θέμα της προϋπηρεσίας επίσης δείχνει πολλά. Γιατί κάποιος να υποστηρίζει με τέτοιο πάθος ένα σάπιο, άδικο, μη αξιοκρατικό, μη ελεγχόμενο από το ΥΠΕΠΘ σύστημα γνωστό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για τα "βολέματα" ημετέρων που έχει προκαλέσει, αν δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτό; Απαντήστε στην ουσία και αφήστε τις αοριστολογίες.

Όσον αφορά τα υπονοούμενα για επιθέσεις σε περίοδο εκλογών, σας λέω ότι μπορείτε να ελέγξετε το δικό μου όνομά (είμαι από τα βασικότερα στελέχη του blog) και να δείτε αν ανήκω σε κάποια κομματική παράταξη ή όχι. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αγαπητή κ. Κοτρίκλα. Εμείς δεν έχουμε ατζέντα... Εμείς είμαστε μάχιμοι εκπαιδευτικοί που μπήκαν στην εκπαίδευση με αντικειμενικά κριτήρια (ΑΣΕΠ και όχι Σιβιτανίδειος) για να προσφέρουν και να υπηρετήσουν και όχι για να αποκτήσουν συνδικαλιστικές εξουσίες. Σας επιστρέφω λοιπόν τα σχόλιά σας περί ανήθικων επιθέσεων...

Κλείνω με ένα ακόμη κείμενο από το blog σας

"έφυγα από τον χώρο αυτό (ΠΑΜΕ) και από το ΚΚΕ γενικότερα, καθώς το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αρνείται να εκφραστεί καθαρά υπέρ της αναγνώρισης."
Ο άνθρωπος που παλεύει για αξιοκρατία θα επαινούσε αυτή τη στάση του ΚΚΕ!!!!!!!!!! Το ότι έχετε φτάσει να κατακρίνετε το ΚΚΕ γι αυτή τη γενναία στάση του λέει πολλά για το χαρακτήρα σας!