Wednesday, February 25, 2009

Πρόταση του υπουργού να γίνουν 8ημερες οι εκδρομές στα σχολεία!!!!

Δείτε το και σχολιάστε και εδώ: http://paideia-gr.blogspot.com/2009/02/8_22.html

Η παρακάτω ανάρτηση έγινε από το troktiko (υπάρχει και στο Πρώτο Θέμα). Διαβάστε τη και δείτε το σχόλιό μας.

"Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί ο εγχώριος τουρισμός ο Κώστας Μαρκόπουλος (υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης) θα εισηγηθεί να γίνουν 8ημερες οι 5νθημερες εκδρομές των μαθητών αν αυτοί επιλέξουν περιοχή εντός Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν στην κυβέρνηση ότι θα τονωθεί ο τουρισμός που αναμένεται να έχει μεγάλη κρίση μετά το οικονομικό κραχ αλλά και όλα όσα συνέβησαν πέρσι το καλοκαίρι. Οι μαθητές πάνε τις πενθήμερες εκδρομές τους μετά το Πάσχα και αν επιλέξουν προορισμό εντός Ελλάδας θα έχουν δυο ημέρες επιπλέον συν μια μπόνους. Σύνολο 8 ημέρες. Όμως και τα πρακτορεία ταξιδίων θα κάνουν δώρο 3 επιπλέον ημέρες σε όσους επιλέγουν Ελλάδα και έτσι θα γίνουν και εκεί 8αημερα τα πακέτα. Μακάρι."


σχόλιο paideia-gr: Βλέπετε με τι τρόπο αντιμετωπίζει η πολιτεία τα θέματα Παιδείας; Θέλουν να κάνουν τις εκδρομές 8ήμερες, απλά για να τονώσουν τον τουρισμό. Και βέβαια δε μιλάμε για τους μικρούς επιχειρηματίες-ξενοδόχους που έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά για μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται τους μαθητές, χρηματίζοντας 15μελή, στοιβάζοντας τα παιδιά σε χώρους ακατάλληλους κ.λ.π.
Και ούτε λόγος να γίνεται για χαμένα μαθήματα... Έχουμε εκδρομές, συνεδριάσεις ΕΛΜΕ, γιορτές, πανηγύρια... Δεν περνάει ούτε μια βδομάδα που να μην χάνεται μάθημα για ανούσιους λόγους. Τι πειράζει να χάνουμε τρεις μέρες παραπάνω; Ας είναι καλά τα φροντιστήρια!

Είναι δυνατόν να περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους να χειριστούν τον διάλογο για την Παιδεία; Μόνο περισσότερα κακά μπορούν να φέρουν!